• Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 22. 11. 2022 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, do ktorého sa zapojilo 47 študentov. Súťažilo sa v troch kategóriách. Zúčastnení študenti si overili svoje vedomosti pri práci s textom, počúvaní a čítaní s porozumením, gramatickými cvičeniami a vytvorení a prerozprávaní svojho príbehu na zadané obrázky. Odpovede boli veľmi pekné a medzi mnohými študentmi boli len jednobodové rozdiely.

             

            V kategórii 2B sa na 1. mieste umiestnil Theo Mathias Piepers zo 4. A triedy, na 2. mieste sa umiestnila Barbora Ondziszová a na 3. mieste Iveta Dudová- Bašistová zo 4. C. V kategórii 2C2 sa na 1. mieste umiestnil Kristián Horváth z 3. C triedy. V kategórii 2D sa na 1. mieste umiestnila Karolína Maguláková a na 2. mieste Tatiana Marušinská z 5. A triedy. Na 3. mieste sa umiestnili Rudolf Kukura z 5. A a Lenka Mišlanová z 3. A triedy.

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a do ďalšieho okresného kola im prajeme veľa úspechov!

          • Advent 2022🎄

          • „Keď konáš dobré skutky, rastie v tebe nádherný pocit.“

            Rabín Harold Kushner

            Prvú adventnú nedeľu 27. novembra 2022 sa v Mestskom divadle v Levoči uskutočnil benefičný koncert Advent 2022. Organizovala ho Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom v spolupráci so SŠ internátnou J. Vojtaššáka a s mestom Levoča. Po benefičnom koncerte zabezpečili naši žiaci recepciu v kongresovej sále pod vedením odbornej učiteľky Ing. Marcely Pavlisovej. Poďakovanie patrí aj žiakom M. Mrázovi, N. Oračkovi a B. Slobodníkovi.

          • Stretnutie s poéziou štúrovcov

          • „...čo i ty tak v zadumení na tej chvíli, na jeseni ? Čo ti slza z oka padá, keď ju v páde nik nezbadá?

            Čo i ty tak v zadumení, tu v tej chyžke v rozžialení ? Mlčia ústa, slza vraví, na nej myseľ sa zastaví:

            prišla jeseň, zlaté jaro ta preč, ta preč sa ubralo...“                                           (Ľudovít Velislav Štúr)

            V októbri sa v Dome Matice slovenskej v Spišskej Novej Vsi pri príležitosti Roka venovanému odkazu štúrovcov uskutočnilo stretnutie nazvané ŠTÚROVCI - NAJKRAJŠIE BÁSNE A PRÓZY. Stretnutie zorganizovali členovia Miestneho odboru Matice slovenskej v Spišskej Novej Vsi, Divadelný súbor Hviezdoslav, Hotelová akadémia SNV, Základná umelecká škola SNV, a zúčastnili sa na ňom aj zástupcovia našej školy. Kristián Krajči, žiak IV. C triedy, zarecitoval básne z pera štúrovských autorov a prispel tak k príjemnej atmosfére literárneho posedenia milovníkov poézie.

          • Študentská kvapka krvi ♥

          • Deň študentsva sme si v hotelovej akadémii pripomenuli okrem iných podujatí aj zapojením sa do kampane Študentská kvapka krvi. 

            Tento rok nazbieralo odvahu ísť bezplatne darovať krv 19 študentov. Maturantov čakalo malé prekvapenie, ktoré si pripravilo transfúzne oddelenie v podobe  odznakov a občerstvenia. Osobne sa za tento šľachetný čin prišli študentom a učiteľom poďakovať pani primárka HTO a námestník nemocnice Svet zdravia v Spišskej Novej Vsi. Televízia Reduta  urobila rozhovory s darcami počas samotného odberu krvi.

            Celé dopoludnie bolo strávené vo veľmi príjemnej atmosfére, pretože sme si všetci uvedomovali, že možno práve naša krv zachráni život niekomu, kto to bude potrebovať. Veď čo môže byť krajšie, ako darovať niečo, čo má tú najvyššiu cenu a hodnotu – ľudskú krv.

            Ak máš viac ako 18 rokov, si zdravý a chceš tiež zažiť ten skvelý pocit, že si niekomu pomohol, poď nabudúce s nami aj ty. V marci 2023 plánujeme znova takto prežiť jedno dopoludnie. 

                                                                                                                          Mgr. Ján Brincko, Ing. Alena Brincková

          • 🍂Naša úspešná Lenka

          • 23.11.2022 sa konala v Trebišove gastronomická súťaž s názvom Jeseň na Tokaji. Za našu školu sa tejto súťaže zúčastnila Lenka Koščová z III.E triedy, ktorú pripravovala majsterka odborného výcviku Marcela Ali. Všetci zúčastnení "junior" kuchári museli pri príprave pokrmu použiť morčacie mäso a biele víno z oblasti Tokaj. Naša Lenka si pre porotcov pripravila špecialitu s názvom Morčacia rolka plnená špenátom a mrkvou, pripravená metódou sous-vide, v pistáciovej kruste s gaštanovo-zemiakovým pyré a šampiňónmi so šalotkou na víne. V silnej konkurencii sa umiestnila prvá v bronzovom pásme.

            Tešíme sa z jej úspechov a ďakujeme pani Marcelke Ali za prípravu našej žiačky.