• Haloween 🎃

          • Tak ako tradične, aj tento rok sme si spríjemnili jeseň na hotelke zábavnou a kreatívnou súťažou dvojíc vo vyrezávaní halloweenskych tekvíc.  Niesla sa v duchu „fantázii sa medze nekladú“ a naozaj tomu tak bolo. Fantázia našich študentov hrala všetkými nápadmi, farbami a tvarmi. Výsledkom boli krásne, ale aj desivé umelecké diela plné kreativity a zručnosti. Ocenili sme prvé 4 miesta. Nikoho zo zúčastnených neminula sladká odmena. Tekvice budú zdobiť prostredie našej školy počas celého halloweenskeho obdobia.

             

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na ďalší ročník tejto obľúbenej súťaže J

          • Odborná súťaž v Michalovciach

          • Dňa 19.10.2023 sa konal už druhý ročník gastronomickej súťaže v tradičnom varení slovenského národného jedla, a to plnená kapusta - holubky. Súťaže sa zúčastnilo dvojčlenné družstvo: Timea Grečková a Tomáš Hrebeňár z 3.A triedy.

            Za prípravu slávnostnej tabule z regiónu Spiš sme boli ocenení prvým miestom.

            Vo varení sme síce pódiové umiestnenie nezískali, ale žiaci si odniesli diplom za zručnosť pri príprave jedla a vecnú cenu - panvicu. V príprave holubkov sa ešte máme čo učiť, ale zo súťaže si odnášame veľa skúseností, cenných rád a nezabudnuteľných zážitkov. 

            Poďakovanie patrí Timei a Tomášovi, ktorí reprezentovali našu školu v plnom nasadení a hlavne sa po odbornej stránke znovu posunuli vpred.

            Už teraz sa tešíme na tretí ročník gastronomickej súťaže v Michalovciach.

             

          • Súťaž s RIO MARE 🐟

          • Súťaž Desiata s RIO MARE je určená pre študentov stredných odborných škôl so zameraním na gastronómiu a stravovacie služby. Úlohou súťažiacich je navrhnúť a pripraviť originálnu, rýchlu a studenú desiatu s použitím produktov Rio Mare. Pokrm musí byť kreatívny, chutný a vhodný ako školská desiata.

            Súťaž má dve kolá. V prvom korešpondenčnom kole súťažiaci posielajú nafotené a opísané pokrmy, z ktorých odborná porota vyberie 12 finalistov. V živom finálovom kole v modernom gastronomickom štúdiu už účastníci pripravujú pokrmy pred odbornou porotou, ktorú tento rok tvorili šéfkuchár Michal Konrad, šéfkuchár Martin Kolník a úspešná kuchárka zdravého životného štýlu Denisa Stefanová.

            Finálové kolo sa konalo 19.10.2023 v Bratislave. Našu školu prezentoval žiak Marek Taratuta z II.D triedy, ktorého pripravovala majsterka odborného výcviku Bc. Marcela Ali. Marek pripravoval desiatu s názvom Tuniakový šalát s belugou a červenou repou, preliaty limetkovo-horčicovým dressingom, podávaný s lístkovým pečivom.

            Náš Marek sa neumiestnil medzi víťazmi, ale tešíme sa z jeho úspechu, predsa len prebojoval sa medzi 12 najlepších žiakov Slovenska.

          • Svetový deň výživy v školskom internáte

          • V rámci svetového dňa výživy sme v našom školskom internáte dňa 16.10.2023 zrealizovali ochutnávku zdravej výživy. Ochutnávka sa konalo za sprievodu slova a hudby, ktoré zabezpečili žiaci z rozhlasového krúžku. Rôzne druhy ovocia nielen chutili, ale aj lahodili každému zvedavému a hladnému oku.

            Tešíme na ďalšie akcie podobného charakteru.

          • Aktívna škola

          • Aj my sme Aktívna škola.

            Aktívna škola je koncept Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu, ktorý predstavuje komplexný prístup k pohybovým aktivitám na školách, ktoré realizuje škola pred, počas alebo po skončení vyučovania.

             

          • SWEETCUP 2023 v Prešove

          • 05.10.2023 sa konala v Prešove odborná súťaž SWEETCUP. Naši žiaci súťažili v týchto kategóriách:

            kuchár/cook - Marek Taratuta

            slávnostná tabuľa/Festive tabel - Sofia Novysedláková a Viktória Tornayová

            barista/barista - Tímea Urbanová

            V žiadnej z týchto kategórii sme sa neumiestnili na víťazných miestach, ale naučili sme sa veľa nového.

            Ďakujeme žiakom a odborným učiteľom.

          • EURÓPSKY TÝŽDEŇ ŠPORTU

          • Dňa 28.09.2023 sme v rámci Európskeho týždňa športu na našej škole zorganizovali BEH PRE ZDRAVIE.

            Behu sa zúčastnilo 42 žiakov, z toho 25 chlapcov a 17 dievčat. V čase od 12.45 do 13.45 hod. zabehli študenti našej školy  na atletickom štadióne spolu 30 750metrov  (30,75km).

            Najdlhšiu vzdialenosť prebehli títo žiaci:

            Kristína Briestenská, V.A     - 3 200m

            Tobias Friedmanský, II.C     – 2 500m

            Matias Neuvirt, II.C              – 2 500m

            Matúš Rumančík, II.C          – 2 400m

            Vanesa Neuvirt, II.C             – 2 200m

            Emma Gazdurová, II.C         – 2 050m

            Alexandra Kandrová, III.C   – 1 600m

            Nikola Nagyová, III.C           – 1 600m

        • Oslávili sme Európsky deň jazykov!
          • Oslávili sme Európsky deň jazykov!

          • Európsky deň jazykov sa každoročne oslavuje v 46 členských štátoch Rady Európy. Myšlienkou tohto dňa je, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učilo viac jazykov. Cieľom ,,dňa“ je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania.

            Aj tento rok si vyučujúci cudzích jazykov pripravili pre svojich študentov zaujímavé aktivity v podobe rôznych hier, online kvízov, hádaniek a zábavných úloh. Študenti mali možnosť komunikovať v cudzích jazykoch na rôzne témy. Všetci sa dobre zabavili, získali nové vedomosti a tí najlepší aj jednotky J.