• Potulky s hotelákmi

          • Máme za sebou už 7. ročník Potuliek s hotelákmi. Ako každý rok, aj tento raz nám počasie prialo a mohli sme si užiť nielen slnečný, ale aj výnimočne teplý deň. Tradíciu našich Potuliek rozvíjame v spolupráci s mestom Spišská Nová Ves pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu.

            Pred Levočskou bránou stal stánok Hotelovej akadémie, v ktorom naši študenti z II.A triedy Sofia Novysedláková, Viktória Tornayová a z II.E triedy Monika Engelová a Marek Taratuta spolu s pani Marcelou Ali a profi kuchárom Braňom Michalčíkom pripravovali a ponúkali atraktívne jesenné menu: jesenný šalát s belogou a chipsom, farebnú mini žemľu s kuracím mäsom a tekvicovým chutney, brownies so šľahačkou.

            Okrem ochutnávky gastronomických špecialít sme pre širokú verejnosť, ale najmä pre žiakov základných škôl pripravili prehliadku po historickom centre mesta. Žiaci ZŠ mali možnosť so študentmi našej školy spoznať mesto formou zážitkovej prehliadky a interaktívnej hry. Na konci napínavej prechádzky zákutiami mesta  a po splnení zaujímavých úloh čakala na každého účastníka sladká odmena.

            Malým návštevníkom sa najviac páčila Novoveská radnica. Oceňujeme pomoc a osobný prístup pána Tomáša Repčiaka, ktorý deti previedol obradnou sieňou, ukázal im výhľad z radničného balkóna a spolu s nami sa tešil z nadšených iskričiek v očiach detí, keď im dovolil vyskúšať si primátorskú reťaz.

            Veľkú profesionalitu preukázali študenti IV.C triedy, ktorí sprevádzali žiakov základných škôl na vysokej úrovni, osobitne Barbora Michalková a Kristián Luňák, ktorých si našla aj kamera TV Reduta.

             

            Mgr. Dana Kišková

            Hotelová akadémia

            Spišská Nová Ves

          • DIGITÁLNY ŽIAK - AKTUÁLNA INFO!!!

          • Vážení študenti,

            v sobotu je posledný deň na registráciu žiakov do projektu Digitálny žiak.

            Platí to pre žiakov z cieľových skupín "hmotná núdza", "ŠVVP z dôvodu vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí" a pre "rodiny s menej ako 60% mediánu príjmu", vrátane žiakov, ktorí nastúpili v tomto školskom roku.

            Nová oprávnená skupina pre projekt Digitálny žiak - aktuálni žiaci prvého ročníka stredných škôl, primáni a kvintáni osemročných gymnázií v školskom roku 2023-2024 sa môžu registrovať tiež len do 30.9.2023!

            Pozor zmena !!!: Žiaci si budú môcť môcť uplatniť príspevok až do 30.11.2023.

             

            Prosím, informujte sa na stránkach digitalnyziak.sk

             

            P.S. Ak sa žiaci už registrovali na iné cieľové skupiny, teraz im už registráciu nepovolí. My ich však zo starších registrácií dohľadáme. 

            P.P.S. Primáni sú podľa zákona žiaci prvých ročníkov stredných škôl, tak sa aj registrujú. 

             

            S úctou,Realizačný tím projektu Digitálny žiak

          • Nezabudnutí susedia

          • Pred 82 rokmi, 9.septembra 1941, vydala vláda Slovenskej ľudáckej republiky nariadenie, ktoré poznáme pod názvom Židovský kódex. Pár mesiacov po prijatí tohto kódexu stratila väčšina ľudí to najdôležitejšie - právo na svoj život.

            Nezabudnutí susedia je celoslovenské spomienkové podujatie, na ktorom si pripomíname obete holokaustu a rasového násilia. Tento rok sa uskutočnilo v mestách, obciach a v školách 8. septembra o desiatej hodine dopoludnia.

            Žiaci 2.A triedy sa pripojili k vyše 130 účastníkom tohto podujatia a uctili si „susedov“, židovských obyvateľov, ktorí sa do svojich domovov už nikdy nevrátili. Po vypočutí príhovorov pána Ladislava Welwarda, preživšieho holokaust, a emeritného arcibiskupa pána Bezáka, prečítali 70 mien obetí a 70 mien záchrancov, ktorí v ťažkej dobe pomáhali Židom a riskovali vlastné životy. Každý z čítajúcich následne zapálil sviečku na znak piety.

            Ďakujem žiakom 2.A triedy, že sa zapojili do tohto podujatia a pomohli si takto uctiť a nedovoliť, aby sme zabudli na ľudí, ktorí tu s nami  kedysi zdieľali spoločný priestor.

             

            Mgr. M. Prachnárová

          • Svetový deň cestovného ruchu

          • 27.09.2023 Vás všetkých srdečne pozývame na akciu s názvom Potulky s hotelákmi.

            Budeme na námestí pri Levočskej bráne, napečieme Vám, pripravíme jesenné špeciality, ukážeme Vám mesto a niečo Vás aj naučíme.

             

            Tešíme sa na všetkých záujemcov o prehliadku a na všetkých, ktorí nás majú radi a prídu nás podporiť.