• Dobrovoľníctvo a charita v podaní III.C

          • V rámci našej praxe sme si vyskúšali niektoré animačné a dobrovoľnícke aktivity. Zorganizovali sme stretnutie v Materskej škole v Spišskom Štvrtku, kde sme pripravili malým predškolákom pekný zábavno-koordinačný program. Boli sme aj v Domove dôchodcov v Spišskej Novej Vsi, kde sme strávili čas s našimi seniormi a zahrali sme si rôzne spoločenské hry. Vopred sme uskutočnili zbierku pre psíkov, kde sme zozbierali rôzne deky, granulky, lieky a hračky, ktoré sme potom darovali útulku "Cesta za domovom" vo Švábovciach. Psíkov sme aj vyvenčili. V tento deň sme sa venovali aj "enviro" aktivitám pre naše mesto Spišská Nová Ves, a na Deň Zeme sme boli pozbierať odpadky v kritických lokalitách.
            Strávili sme zaujímavý slnečný deň a naše dobrovoľnícke aktivity sme si užili :)

          • Duálne vzdelávanie

          • Dňa 23.4.2024 sa konalo stretnutie so spolupracujúcimi podnikateľmi, vedením školy a zástupcom Republikovej únie zamestnávateľov za sekciu cestovného ruchu Ing. Evou Poláškovou. Témou stretnutia bolo duálne vzdelávanie na našej škole. Pani Polášková informovala všetkých zúčastnených podnikateľov o fungovaní duálneho vzdelávania, o jeho výhodách pre zamestnávateľov, študentov a pre školu.

            Od školského roka 2024/2025 sa plánujeme zapojiť do duálneho vzdelávania a poskytnúť aj tieto výhody našim študentom.

          • Odborná exkurzia v Bratislave

          • V dňoch 11. – 12. apríla 2024 sa 26 žiakov 3.A a 3.C zúčastnilo odbornej exkurzie v Bratislave. Cieľom

            cesty bol medzinárodný veľtrh cestovania a gastronómie ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2024.  Veľtrh je to „pravé orechové“ pre priaznivcov gastronomických trendov, dobrého jedla a nápojov a pre milovníkov cestovania zároveň ponúka tipy na zaujímavé turistické destinácie. Súčasťou veľtrhu bol aj atraktívny sprievodný program, a tak študenti videli ukážky kulinárskeho umenia a ochutnali jedlá regionálnej gastronómie.  

            Žiaci boli ubytovní v príjemných apartmánoch v centre mesta a návštevu Bratislavy spojili s prehliadkou Starého mesta, Bratislavského hradu a jeho záhrady. Prežili tak dva dni plné vôní, chutí a zážitkov.

        • Jazykový kvet 17. 4. 2024
          • Jazykový kvet 17. 4. 2024

          •  Aj tento rok sa na našej škole  podarilo zorganizovať školské kolo súťaže v prednese, dramatizácii, poviedkovej tvorbe, hrách a veršoch v anglickom jazyku. Súťaže sa zúčastnilo niekoľko študentov, ktorí porote priniesli pekný umelecký zážitok. Na 3. mieste sa umiestnila študentka Simona Hricová z 5. A triedy, na 2. mieste študenti Ivana Foltinová a Denis Dewera zo 4. A triedy a na prvom mieste sa umiestnila študentka Miriam Jozefčíková z 3. A.

            Víťazom blahoželáme!

          • Školský internát

          • Ubytovanie v školskom internáte na šk. rok 2024/2025

            Všetkým žiakom stredných škôl mesta Spišská Nová Ves ponúka Hotelová akadémia ubytovanie vo svojom školskom internáte s kapacitou 103 lôžok. Cena za ubytovanie pri štandardnej izbe je 40 € mesačne, pri nadštandardnej izbe 50 € mesačne. Súčasťou ubytovania je aj odber celodennej stravy v hodnote 6,05€ na deň, z toho: raňajky, desiata, olovrant  - 2,45 €, obed (vrátane réžie) 2,40 € a večera 1,20 €.

            Do školského internátu sa môžete prihlásiť do 24. júna 2024 zaslaním vyplnenej „Žiadosti o prijatie do školského internátu“  buď poštou na adresu Hotelová akadémia, Radničné námestie 1, 052 01 Spišská Nová Ves, alebo elektronickou formou (emailom) na adresu hotelovkasnv@gmail.com. V prípade nenaplnenia kapacity budeme akceptovať aj žiadosti poslané po uvedenom termíne.

            Žiadosť o prijatie do školského internátu nájdete na stránke www.hotelovkasnv.edupage.org (tlačivá na stiahnutie) alebo si ju môžete osobne vyzdvihnúť v šk. internáte na adrese: Slovenská 56, 052 01 Spišská Nová Ves.

            Tešíme sa na Vás!