• Náš výnimočný školský ples

          • Tango, viedenský valčík či dokonca aj jive! 23. reprezentačný ples nás previedol mnohými kútmi sveta. Frekventanti tanečného kurzu mali príležitosť predviesť svoje tanečné kreácie a tanečný bontón.

            Tohtoročnému plesu predchádzalo mnoho dlhých a náročných tréningov, ktoré boli zavŕšené večerom plným radosti, elegancie a zábavy. Janka Plichtová, učiteľka tanca, viedla tohtoročných frekventantov v duchu speváckej skupiny ABBA. Ukázala im čaro tanca a jeho prepojenie na ľudskú dušu. Za mnoho radostných okamihov jej ďakujeme!

            Už od prvej chvíle bolo jasné, že tohtoročný ples bude odlišný od tých predchádzajúcich. Tanečníci a tanečníčky predviedli polonézu, po ktorej nasledovala rozsiahla choreografia mixu spoločenských tancov a následne na plese vyvrcholila tanečná súťaž. Dovolíme si povedať, že všetci hostia a všetci študenti sa naplno zabávali – stoličky boli určite prázdne.

            Na neposlednom mieste patrí veľká vďaka našim maturantom, ktorí pre frekventantov a hostí pripravili lahodné pokrmy a drinky.

            Tešíme sa na ďalší ples. Nech táto tradícia plesania opäť ožije!

          • 23. ples HA

          • Tak ako je všade vo svete trendom inovácia produktu, aj my sme našu praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky vykonali s určitými zmenami. Našou úlohou bolo organizačne zabezpečiť gastronomickú akciu: 23. školský ples Hotelovej akadémie.

            Žiaci boli rozdelení podľa odborných zručností. V rámci teplej a studenej kuchyne sa pripravoval rôzny sortiment jedál. Žiaci v odbytovom stredisku zabezpečovali výzdobu sály, obsluhu hostí banketovým spôsobom, podávali rôzne druhy vín, flambovali palacinky, miešali nápoje, starali sa o čistotu stolov.

            Praktická skúška stála žiakov veľa námahy a úsilia, ale spokojnosť všetkých hostí bola pre nich tou najlepšou odmenou za vykonanú prácu.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Olympiáda v anglickom jazyku

            Dňa 19. 1. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku na ZŠ Komenského v Spišskej Novej Vsi. Aj tento rok našu školu úspešne reprezentovali najlepší žiaci v troch kategóriách. Súťažiaci si overili svoje vedomosti pri práci s textom, počúvaní s porozumením, pri gramatických cvičeniach a vytvorení príbehu na zadané obrázky.

             

            V kategórii 2B sa na 2. mieste umiestnil Theo Mathias Piepers zo 4. A triedy. V kategórii 2C2 sa na 2. mieste umiestnil Kristián Horváth z 3. C triedy a v kategórii 2D sa na 2. mieste umiestnila Karolína Maguláková z 5. A triedy.

             

            Všetkým študentom srdečne blahoželáme!