• Turnaj stredných škôl vo futbale

          • 8. decembra 2011 dosiahlo družstvo našich chlapcov na obvodnom kole vo futbale pekný úspech, keď  v  konkurencii jedenástich stredných škôl  (niektoré majú športové triedy zamerané na futbal)  obsadili 2. miesto. Po  výsledkoch v základnej skupine: HA - SOŠ Krompachy 0:1, HA - SOU stavebné 3:0, HA - SPŠ banícka 3:0  sme postúpili do trojčlenného finále, kde sme zdolali Gymnázium Javorová 5:1 a v dramatickom finále sme prehrali so SPŠ strojníckou 1:2. 

            O tento úspech sa pod vedením p. učiteľa J. Brincka zaslúžili  Jerguš Tomčány, Maroš Dzugas, Patrik Bobák, Jaroslav Herich, Jerguš Gál, Matúš Vernarský, Kamil Pukluš, Miloš Jochman, Tomáš Hlucháň, František Jarábek.  Blahoželáme!

          • Kurz FLAIR STYLE

          • Na pôde Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi sa po prvýkrát uskutočnil kurz vo flair style. Hotelová akadémia takto reaguje na rastúci dopyt hostí po zážitkovom miešaní nápojov. V súčasnosti je takáto netradičná príprava nápojov veľmi obľúbená a barmani, ktorí sa venujú tomuto štýlu, majú otvorené brány do celého sveta.

            V dňoch 2. - 5. 12. 2011 sa 10 vybraných žiakov zaúčalo do tajov správnej barmanskej show. Kurz viedli dvaja profesionálni barmani -  bratia Jendreasovci, ktorí majú dlhoročné skúsenosti v tejto oblasti. Kurz trval každý deň po 10 hodín, čo bolo pre žiakov fyzicky náročné, no počas týchto štyroch dní sa naučili správnu techniku práce s flair fľašami, bostonskými šejkrami, ľadom a, samozrejme, ako upútať pozornosť zákazníka netradičným spôsobom miešania nápojov. Všetci žiaci si však uvedomujú, že kurz im poskytol len základy barmanskej show. Je len na nich, ako získané vedomosti upevnia , rozšíria a neskôr zužitkujú v praxi. Na záver predviedli žiaci  vlastnú exhibíciu. Každý z úspešných absolventov obdržal certifikát o absolvovaní kurzu, flairstylovú fľašu a tričko s logom flairstylovej akadémie. Absolventi kurzu boli s jeho priebehom veľmi spokojní. Veríme, že tento kurz im otvoril ďalšie možnosti uplatnenia na trhu práce.

            Niekoľko záberov z tejto akcie nájdtete v ponuke Hlavného menu/Fotoalbum /Flair style  

                                                                                          Ing. Alena Brincková

                      

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • V školskom roku 2011/2012 sme zorganizovali školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) po prvýkrát. OSJL je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov, je organizovaná ako postupová súťaž a je vyhlasovaná každoročne. Jej cieľom je prehĺbiť, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť a zvýšiť záujem o slovenský jazyk a literatúru. Školské kolo OSJL sa konalo 11. novembra 2011. Súťažilo 28 žiakov prvých a druhých ročníkov v B kategórii. V písomnej časti vypracovali úlohy zamerané na porozumenie a analýzu textu a transformovali text na iný slohový útvar (článok do časopiseckej rubriky). V ústnej časti predniesli diskusný príspevok. Výsledky: Na 1. mieste sa umiestnila žiačka II. C Eva Kapalová, 2. miesto obsadila žiačka II. C Melánia Puchomírska a tretie miesto získala Dominika Duláková z I. A triedy. Víťazkám blahoželáme, Eve Kapalovej, ktorá našu školu bude reprezentovať na krajskom kole, želáme veľa úspechov a tvorivosti.

          • Advent 2011

          •  

            27. novembra 2011 organizovala naša škola recepciu na Radnici v Levoči. Benefičný koncert sa konal pri príležitosti Adventu pre Zväz autistov .

            Pod vedením Ing. Pavlisovej Marcely pracovali títo žiaci: z 3. A triedy Macalová Bernardeta, Schmidthová Lucia, Zabielna Adriana, Krestianová Eva, Hlavatý Martin,  z 2. B triedy Krigovský Jakub.

          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • 23. 11. 2011 sa na našej škole uskutočnila Olympiáda v nemeckom jazyku. 39 žiakov súťažilo v dvoch kategóriách a v piatich disciplínach:  počúvanie s porozumením,  čítanie s porozumením, gramatický test, rozhovor  na danú tému, opis a príbeh situácie na obrázku. Víťazmi sa stali títo žiaci:

            Kategória  2A   (1. a 2. ročník):

            1. miesto:        Michal Varga             2. B

            2. miesto:        Júlia Tauberová        2. B

            3. miesto:        Peter Novák               1. A

             

            Kategória  2B   (3., 4. a 5. ročník):

            1. miesto:        Simona Jarošová         5 .B

            2. miesto:        Martina Macková           5. B

            3. miesto:        Katarína Borovská       4. B

             Na obvodnom kole budú našu školu reprezentovať Simona Jarošová a Michal Varga. Držíme palce!

             

          • Exkurzia vo Vysokých Tatrách

          • Dňa 19. októbra 2011 sa žiačky 2. C triedy spolu s triednou učiteľkou Ing. A. Szilvásiovou pod vedením p. učiteľa RNDr. V. Potančoka zúčastnili na odbornej exkurzii vo Vysokých Tatrách. Za krásneho počasia absolvovali peknú túru na Popradské pleso, kde si pozreli  krásnu prírodu, okolité vrchy, ktoré zaujímavo komentoval náš pán sprievodca RNDr. Vlastimil Potančok. Pri Popradskom plese navštívili aj symbolický cintorín. Cestou späť sa zastavili na Štrbskom Plese, kde si pozreli zrekonštruované reštauračné a ubytovacie zariadenia a mohli tak posúdiť úroveň rozvoja cestovného ruchu v regióne.

            Niekoľko záberov z exkurzie nájdete v ponuke Hlavného menu/Fotoalbum/Tatry 2011

          • Športové úspechy našich dievčat

          • V dňoch 10. 10. a 7 .11. 2011 sa v telocvični Hotelovej akadémie odohrali dve základné kolá dlhodobej súťaže vo volejbale dievčat. Na turnaji sa zúčastnili družstvá SOŠ ekonomickej, Hotelovej akadémie, SOŠ drevárskej a SPŠ Markušovská cesta. Turnaj sa hral na 2 vyhraté sety a naše dievčatá obsadili pekné 2. miesto, čo im zaručilo postup do semifinálového kola. Blahoželáme a držíme palce!

            Dňa 9. 11 .2011 sa na SOŠ ekonomickej odohralo 1. kolo dlhodobej súťaže vo florbale dievčat. Naše dievčatá obsadili v skupine C2 1. miesto, keď zdolali družstvo z Krompách 4 : 1 a družstvo SOŠ drevárskej 5 : 3.  K úspechu blahoželáme!

          • Florbal – 15. 11. 2011

          •    Na obvodnom  kole  vo  florbale  dosiahlo  družstvo  našej školy  vynikajúci úspech, keď  po  výborných výkonoch  obsadilo 1. miesto. Zároveň si vybojovalo účasť v krajskom kole, ktoré sa uskutoční   23. 11. 2011 v Košiciach. O tento úspech sa pričinili  dievčatá  Lucia Tiburáková, Miriam Kalinská, Júlia Volčková, Michaela Sliacka, Jana Ficová, Viera Kozáková, Frederika Šubová, Petra Kunzová, Zuzana Andrašová, Natália Greschnerová. Blahoželáme a držíme palce!

          • HODNOTIACA SPRÁVA

          • Na školskej stránke sme zverejnili  Hodnotiacu správu o výchovno-vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach školy za školský rok 2010/2011.  Nájdete ju v ponuke Hlavného menu/Hodnotiaca správa

          • EUROCUP 2011

          • 19. októbra 2011 sa v Handball aréne v Prešove konal už 19. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov Eurocup 2011. V tomto roku sa zúčastnilo 85 súťažiacich zo 7 krajín sveta. Vysokú kvalitu a dobré meno Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi potvrdili študentky  Ivana Kalafutová z V. B triedy  a Viera Kozáková z  II. B triedy.  Pod vedením učiteľky Ing. Aleny Brinckovej dosiahli výborné umiestnenie v súťaži jednotlivcov aj družstiev. V. Kozáková sa umiestnila na 3. mieste v kategórii Long drink, získala tiež zlaté pásmo v kategórii jednotlivcov.  I. Kalafutová sa umiestnila v bronzovom pásme. Hotelová akadémia obsadila strieborné pásmo v kategórii družstiev. V. Kozáková získala hodnotné ceny, ktoré jej budú pripomínať štart do barmanského sveta.  Úspechy, ktoré škola dosahuje na podobných barmanských súťažiach, sú výsledkom kvalitnej prípravy počas celého školského roku a každoročne organizovaného barmanského kurzu, na ktorom sa môžu zúčastniť nielen žiaci našej školy, ale aj iní záujemcovia. K dosiahnutým úspechom blahoželáme.

          • Študijný pobyt vo Viničkách

          • V dňoch 10 – 14. 10. 2011 sa 29 žiakov  z 3. C triedy a 2 pedagógovia zúčastnili na študijnom odbornom  pobyte vo Viničkách. Pobyt bol  zameraný na poznávanie regiónu Medzibodrožie.  Žiaci  mali možnosť navštíviť  rôzne kultúrno-historické pamiatky, ako napríklad  kaštiele, kúrie, múzeá, kostoly,  a tak spoznať históriu tohto regiónu. Navštívili tiež vínnu  pivnicu v SOŠ vinársko-ovocinárkej vo Viničkách, pivnice  vo Veľkej a Malej Tŕni a SOŠ v Pribeníku. Navštívili mesto Streda nad Bodrogom, Slovenské Nové Mesto, Trebišov a priľahlé obce, kde sa pestuje vínna  réva. Počas pobytu sa zúčastnili na rôznych prednáškach  týkajúcich sa rozvoja cestovného ruchu v Medzibodroží. Na záver pobytu  usporiadali  naši žiaci pre pozvaných hostí nielen prezentáciu  o našej škole,  ale aj o tom,  čo mali možnosť počas pobytu vidieť a čo sa naučili o zemplínskych jedlách. Pobyt si študenti pochvaľovali a pre ich odbor je poznanie aj tejto časti regiónu prínosom.

        • MAGNA VIA
          • MAGNA VIA

          •  

            Všimli ste si?

            Na budove našej školy, pri hlavnom vchode,  pribudla žulová tabuľka s logom  MAGNA VIA.

            Viete, čo to znamená?

            Viac informácií nájdete na odkaze    MAGNA_VIA_-_kopia.doc

        • Adopcia emu hnedého
          • Adopcia emu hnedého

          • Hotelová akadémia si adoptovala zvieratko - emu

             

            Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi, najmenšia a najmladšia ZOO na Slovensku, vedie adopčný program, v rámci ktorého ponúka svoje zvieratká na tzv. adopciu.

            „Adoptívnym rodičom“ je aj naša škola, ktorá tento rok pokračuje v tejto milej tradícii. Adoptovali sme si emu hnedého (dromaius novaehollandiae) a prispeli sme finančnou čiastkou, z ktorej sa pokryjú ročné náklady na kŕmenie emu.

            12.  októbra 2011 sa konalo stretnutie všetkých „adoptívnych rodičov“ a prevzali sme si adopčnú listinu s poďakovaním za sponzorstvo. Sme radi, že môžeme takouto cestou pomôcť zoologickej záhrade, pretože chov vzácnych chránených zvierat je finančne veľmi nákladný.

             

          • Cezpoľný beh

          •  29. septembra 2011 sa naši žiaci pod vedením p. učiteľa Brincka zúčastnili na obvodných majstrovstvách v cezpoľnom  behu. Pekný úspech dosiahli Andrea Kleinová z 1. A triedy a Veronika Kontuľová z 1 .B triedy. V súťaži družstiev obsadili 2. miesto. Našu školu reprezentovali aj títo chlapci:  Jerguš Gál, Peter Hrubizna a Peter Žonda.

          • Sponzori školy

          •  

            K tradičným sponzorom našej školy  patria sklárne RONA, firma KROS a firma SYSCON.

            V  tomto školskom roku k nim pribudla  aj firma PVsoft Poprad.

            Bližšie informácie o našich sponzoroch, ktorým aj týmto za podporu ďakujeme, nájdete v ponuke Hlavného menu/Sponzori školy.

             

        • Špica guláš 2011
          • Špica guláš 2011

          • 23. septembra 2011 sa vo  Vysokých Tatrách v hoteli Tatranské zruby konala gastronomická súťaž vo varení gulášu s názvom Špica guláš 2011. Naši žiaci súťažili v kategórii JUNIOR. Spolu sa na súťaži  zúčastnilo 40 družstiev v kategóriách junior, gurmán a gastronóm.

            Nepodarilo sa nám umiestniť sa na popredných miestach, ale žiaci Roman Kacvinský a Jakub Slebodník pripravili guláš, ktorý návštevníci akcie zhodnotili  ako jeden z najlepších. Špecialitou v ňom boli zelerové halušky.

            Niekoľko záberov z tejto príjemnej akcie si môžete pozrieť v Hlavnom menu/Fotoalbum/Špica guláš 2011.

             

          • Oznam pre stravníkov - študentov

          • Dovoľujeme si Vám oznámiť, že v prípade záujmu môže naše stravovacie zariadenie poskytovať nižšie uvedené druhy diétnej stravy:

            bezlepková diéta, diabetická diéta, šetriaca diéta.

            Podmienkou na poskytnutie diétnej stravy je predloženie lekárskeho odporučenia na príslušný druh diéty. Cena stravného lístka je v zmysle všeobecne záväzného nariadenia č. 4/2010 stanovená od 1, 2 € do 1, 51 € .

             
               

             

          • Ubytovňa LIMBA

          •  

            Od 1. septembra 2011 bola správa ubytovne Limba presunutá na našu školu. Bližšie informácie o ubytovaní a cenovú ponuku nájdete v  Hlavnom menu / Ubytovňa LIMBA.