• Vystúpenie žiakov školského internátu v domove dôchodcov

          • Vystúpenie žiakov školského internátu v domove dôchodcov

            alebo ako zmysluplne využiť voľný čas.

            25.10.2022 vystúpili žiaci nášho internátu s kultúrnym programom v Domove dôchodcov v Spišskej Novej Vsi.  Zmes hudby a slov, ktorú žiaci pripravili pod vedením pani vychovávateľky Halouzkovej, vyčarila starkým úsmev na tvári. Radosť seniorov  vďaka pani vychovávateľke Mgr. Kyseľovej  znásobil aj malý darček vyrobený našimi žiakmi počas internátnych večerov. 

            Všetkým zapojeným žiakom patrí veľká vďaka!

          • súťaž Desiata Rio Mare

          • 19.10.2022 sa konala celoslovenská súťaž s názvom Desiata Rio Mare. Úlohou žiakov bolo pripraviť chutnú a zdravú variáciu desiaty s použitím výrobkov značky Rio Mare. Náš žiak Maroš Repko sa prepracoval cez viaceré kolá až do finále v Bratislave. Neumiestnil sa na víťazných pozíciách, ale získal množstvo skúseností a krásnych zážitkov. Za pomoc pri jeho príprave ďakuje vedenie školy majsterke Marcelke Ali.

            A za príjemnú atmosféru na súťaži ďakujeme všetkým usporiadateľom a moderátorke Kvetke Horváthovej.

          • Baristický kurz

          • 18 žiakov našej školy sa zúčastnilo baristického kurzu, ktoré viedlo akreditované vzdelávacie stredisko Academy of Coffe. Žiaci získali komplexné vedomosti a praktické zručnosti z oblasti nastavenia mlynčeka, speňovania mlieka, prípravy kávy a kávových mliečnych nápojov a celkovej hygieny pracoviska a kávovaru. Po absolvovaní kurzu získali certifikát "BARISTA".

          • Svetový deň cestovného ruchu

          • Celý svet si 27. septembra pripomína význam cestovného ruchu pre medzinárodnú spoluprácu, posilňovanie svetového mieru, ochranu prírody a kultúrneho dedičstva, znižovanie chudoby a nezamestnanosti vo svete a celkové zlepšovanie kvality života.

            Naša hotelová akadémia sa do tejto zaujímavej akcie zapája každoročne rôznymi aktivitami. Jednou z nich sú „Potulky s hotelákmi“.  Žiaci z odboru manažment regionálneho cestovného ruchu sprevádzajú ako turistickí sprievodcovia žiakov základných škôl, ktorí sú návštevníkmi mesta. Tešíme sa z každého žiaka, ktorý si nás príde vypočuť. Ďakujeme základným školám, ktoré sú ochotné sa zapojiť.

            Ďalšou aktivitou bol gastro-kútik, v ktorom šéfkuchár Branislav Michalčík, majsterka odborného výcviku Marcela Ali a žiaci odboru kuchár, pripravovali pred zrakmi okoloidúcich jesenné dobroty. Menu bolo nasledovné: 

            ͌  bruschetta s cviklovou nátierkou  ͌

            ͌  kvaková smotanová polievka  ͌

            ͌  bravčová krkovička na domácom chlebíku s kyslou uhorkou a horčicovo-majonézovým dresingom  ͌

            ͌  muffiny z pečenej tekvice  ͌

             

            Študentka Kristína Briestenská prezentovala svoju zručnosť domácimi čokoládovými pralinkami.

             

            Môžeme zhodnotiť, že tentokrát mal náš  stánok na námestí veľký úspech. Zastavovalo sa pri nás veľa ľudí, ktorí sa zaujímali, čo sa deje. Náš nápad oslovil aj televíziu RTVS, ktorá natáčala priamy prenos do ranných správ a reportáž do hlavných večerných správ.

             

            Tešíme sa na ďalšie akcie, ktoré nás čakajú v tomto školskom roku. Vďaka nim ukážeme obyvateľom nášho regiónu šikovnosť žiakov hotelovej akadémie..

             

             

             

             

        • Európsky deň jazykov na hotelovke
          • Európsky deň jazykov na hotelovke

          • Cieľom Európskeho dňa jazykov je podnietiť 700 miliónov Európanov zo 46 členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. Dôvodom je presvedčenie, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu.

            Preto si vyučujúci cudzích jazykov aj tento rok pripravili pre svojich študentov zábavné hodiny, na ktorých študenti hrali rôzne hry, riešili zaujímavé úlohy, lúštili hádanky, riešili online kvízy a hlavne komunikovali o rôznych témach v cudzích jazykoch. Všetci študenti sa dobre zabavili a získali  nové vedomosti.

          • Odborná exkurzia – hotel Patria, Štrbské pleso

          • Dňa 20. Júna 2022 sa trieda I.A zúčastnila odbornej  exkurzie v hoteli Patria na Štrbskom plese.

            Prezreli sme si recepciu , lobby bar, nočný bar, kaviareň a nádherné wellnes centrum.  Exkurzia bola pre nás veľmi obohacujúca .

            Ďakujeme pani učiteľke Ing. Pavlisovej, Ing. Trembovej a Ing. Paluškovej za pekný, aj keď veľmi horúci deň, ktorý sme strávili na Štrbskom plese.

            I.A trieda, št. odbor Hotelová akadémia

        • Školská súťaž v písaní na PC
          • Školská súťaž v písaní na PC

          • V mesiaci jún sa konalo školské kolo súťaže v písaní na PC. Tejto súťaže sa zúčastnili žiaci I. C a II. A triedy, ktorí sa v tomto šk. roku naučili písať desaťprstovou hmatovou metódou. Ich úlohou bol desaťminútový odpis vybraného súťažného textu v programe ATF. Podmienkou umiestnenia bolo splnenie dvoch kritérií, a to maximálne percento chýb 0,50 a zároveň minimálny počet čistých úderov za minútu 150. Dosiahnuté výsledky boli zaujímavé, najlepšie z nich sú uvedené vo výsledkovej listine.

             

            Výsledková listina školského kola súťaže v písaní na PC

            v školskom roku 2021/2022

             

                 Poradie podľa počtu čistých úderov za minútu:

             

                                                                              % chýb/čisté údery

            1. Ján Bednár                    I.C              0,446/235
            2. Nina Jarabová               I.C              0,473/221
            3. Denis Dewera                 II.A             0,446/192  

             

            Poradie podľa presnosti odpisu:

                                                                              % chýb/čisté údery

            1. Nikolas Varga                I.C              0,192/153
            2. Katarína Melišíková       II.A             0,351/192
            3. Zuzana Boržíková          I.C             0,375/179  

             

             

            Víťazom srdečne blahoželáme!

          • Ďalší získaný projekt v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom

          • V januári sa naša škola zapojila do pilotného projektu „Participatívne rozpočty na školách pre školský rok 2021/2022“. Ako jedna z 15 najrýchlejšie prihlásených škôl sme boli vybraní, aby sme vytvorili zmysluplné projekty na skrášlenie prostredia našej školy v hodnote 1000 eur. Do projektu sa zapojili členovia ŽŠR spolu so svojimi spolužiakmi a vedením školy. Spoločnými silami a nápadmi sa nám podarilo vymyslieť, naplánovať a nakoniec zrealizovať schválené projekty, a tým aj skrášliť prostredie našej školy výsadbou stromčekov a kúpou lavičiek.  Druhým schváleným projektom je kúpa kancelárskeho papiera pre žiakov, ktorí si budú môcť kopírovať potrebný materiál na recepcii školy už od septembra.

            Veľmi pekne sa chceme poďakovať všetkým zúčastneným žiakom, učiteľom a samozrejme vedeniu školy za túto príjemnú a užitočnú realizáciu.

            Za umožnenie realizácie programu participatívneho rozpočtu na škole patrí vďaka aj nášmu zriaďovateľovi – Košickému samosprávnemu kraju. Veríme, že sa do programu bude možné zapojiť aj v budúcom školskom roku.

          • Exkurzia Košice – 25. mája 2022

          • Študenti II.C  a III.C, študijného odboru Manažment regionálneho cestovného ruchu sa zúčastnili odbornej exkurzie v Košiciach.

            S turistickou sprievodkyňou sme si prešli kultúrne a historické pamiatky mesta Košíc, nezabudnuteľná  pre nás  bola návšteva Chrámu sv. Alžbety. Naše krajské mesto je nádherné a exkurzia bola pre nás veľmi obohacujúca.

            Viktória Spiellmanová, III.C

          • Úspech našich maturantov

          • V celoslovenskom externom testovaní Maturita 2022 hoteláci dosiahli v predmete slovenský jazyk a literatúra úspešnosť prevyšujúcu celonárodný priemer (do priemeru sa započítavajú aj výsledky žiakov gymnázií) a v predmete anglický jazyk prevýšili národný priemer o 10 %.

            Maturantom blahoželáme a prajeme im úspešné zvládnutie praktickej a ústnej časti maturitnej skúšky.

          • Súťaž ŠTÚROV ZVOLEN

          • Dňa 3. mája 2022 sa v priestoroch Knižnice v Spišskej Novej Vsi uskutočnilo okresné kolo celoslovenskej súťaže v rétorike Štúrov Zvolen 2022. Z našej školy sa zúčastnil žiak z 2. C triedy, Kristián Horváth, víťaz školského kola, ktorý obsadil pekné 3. miesto.

            Kristiánovi blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.