• Veľká noc na hotelovke

          • Aj na našej škole sme tento rok „privolávali“ jar v podobe výstavy piatich slávnostných veľkonočných tabúľ a iných krásnych veľkonočných dekorácií prezentovaných dňa 20. marca 2018 v priestoroch odborných učební praktického vzdelávania, Zimná 95. Žiaci 3. A, 1. A a 1. B  preukázali svoje odborné zručnosti a vedomosti v oblasti slávnostného stolovania pod vedením Ing. Júlie Paluškovej a žiaci 2. A pod vedením Ing. Marcely Pavlisovej. V oblasti technológie prípravy pokrmov sa prezentovali žiaci 1. A s p. učiteľkou Barabasovou a Ing. Trembovou, ktorí pripravovali zaujímavé veľkonočné dobroty, ako napríklad krabiu tlačenku, prepeličie vajíčka s mäsom alebo pardubické a zdobené perníkové vajcia.

            Priebeh celej akcie si môžeš pozrieť a niečo viac o slávnostnom stolovaní a príprave dobrôt sa dozvedieť aj na TV Reduta už počas veľkonočných sviatkov.

            Prajeme krásne prežitie sviatkov jari, dievčatám veľa galantných „kupačov  a šibačov“ a chlapcom bohatú odmenu!

          • Rebríček škôl na Slovensku

          • Na svete sú nové rebríčky škôl na Slovensku. Zaostrili sme na školy, ktoré obsadili najvyššie priečky a aj na tie, ktoré v nich v rámci nášho mesta obstáli najlepšie.

            Zdroj: http://spisska.dnes24.sk, 27. marec 2018

             

            Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

            Po aktualizácii rebríčkov INEKA obhájila medzi základnými školami svoju prvú pozíciu ZŠ na Krosnianskej v Košiciach. Na čele stredných odborných škôl taktiež zmena nenastala a 1. miesto patrí Obchodnej akadémii v Trnave. Zmena však nastala pri gymnáziách, kde sa na prvú priečku dostalo bratislavské Gymnázium Jura Hronca.

             

            Najlepšie hodnotené novoveské školy

            Prejdime teraz na novoveské školy. V rámci základných škôl sa v rebríčku INEKA umiestnila najvyššie ZŠ Levočská, ktorej patrí 9. miesto v rámci Košického kraja. Na 10. priečke sa v tomto rebríčku nachádza ZŠ Nad Medzou a na 13. ZŠ Ing. O. Kožucha J. Švermu.

            Čo sa týka stredných odborných škôl a novoveských zástupcov, najvyššie sa umiestnila Hotelová akadémia SNV, ktorej v rámci kraja patrí 4. priečka. 5. miesto patrí Technickej akadémii SNV a na 18. mieste sa umiestnila SOŠ ekonomická SNV.

            V kategórii gymnázií sa v rámci Košického kraja umiestnilo najvyššie Gymnázium Javorová a to na 14. mieste, na 17. priečke sa umiestnilo Gymnázium Školská a na 20. mieste sa nachádza Cirkevné gymnázium Štefana Mišíka.

          • Máme medzinárodnú víťazku

          • HOTELOVÁ AKADÉMIA SPIŠSKÁ NOVÁ VES – VYHRALI SME!!!

            Dňa 22.03. 2018 naša žiačka MARCELA SPUSTOVÁ z III. A triedy zahviezdila na medzinárodnej barmanskej súťaži CASSOVIA KONIFERUM CUP 2018 v Košiciach, kde získala absolútne prvenstvo!

            Súťaže sa zúčastnilo spolu 51 žiakov z rôznych slovenských a zahraničných odborných škôl. Z našej školy to boli: Gabriela Kohútová a Marcela Spustová z III. A triedy. Súťaž prebiehala dva dni. Ich úlohou bolo v prvý deň napísať test z oblasti miešaných nápojov, tovaroznalectva a všeobecného prehľadu. Na druhý deň museli žiaci namiešať dva druhy nápojov – long a soft drinky, z každého po štyri porcie v časovom limite 6 minút. porotcovia hodnotili techniku miešania barmana, chuť, vzhľad, vôňu, nápaditosť, originalita a celkovú prezentáciu nápojov.

            Marcelke cenu odovzdávali: predseda Košického samosprávneho kraja – pán Rastislav Trnka a prezident Slovenskej barmanskej asociácie – pán Ján Šuchta.

            Na otázku o pocitoch bezprostredne po vyhlásení výsledkov nám Marcelka odpovedala: „Neviem to ani slovami opísať, aká som nadšená! Je to pre mňa neskutočný zážitok a parádna skúsenosť. Cítim sa skvelo a motivovane. Určite ma to povzbudilo do ďalšej súťaže.“

            Marcelke srdečne blahoželám, som na obe žiačky veľmi hrdá, podali famózny výkon! Veľmi sa z ich úspechov teším!“ dodáva majsterka odborného výcviku, pani Mária Biroščáková, ktorá žiačky na súťaže pripravuje.

            ĎAKUJEME DIEVČATÁM ZA ÚSPEŠNÚ REPREZENTÁCIU ŠKOLY.

            Kolektív hotelovej akadémie

          • Prijímacie konanie

          • V ponuke Hlavného menu/Prijímacie konanie sme zverejnili Plán prijímania pre školský rok 2018/2019 do tried prvých ročníkov, Kritériá na prijímacie konanie pre školský rok 2018/2019 do jednotlivých študijných a učebných odborov a Plán prijímania na externé štúdium

          • EXPERT GENIALITY SHOW

          • Aj v tomto školskom roku sa naši študenti zapojili do celoslovenskej vedomostnej  súťaže EXPERT GENIALITY SHOW. Študenti si mali možnosť vybrať z rôznych tém – Mozgolamy, Svetobežník, Dejiny, udalosti, umenie, Góly, body, sekundy a Do you speak english?.

            Svoje vedomosti z matematiky si mohli preveriť v téme Mozgolamy, kde sa Simona Kuzmíková umiestnila na krásnom 23. mieste a Dominik Vantroba  na 41. mieste spomedzi 407 zúčastnených. Dominik získal aj 23. miesto v kategórií  Do you speak english? spomedzi 383 zúčastnených. Obaja tak získali titul TOP Expert. Jakub Repčiak získal 53. miesto zo 671 zúčastnených a v téme Svetobežník a Dejiny, udalosti, umenie získal 75. miesto  z 397 zúčastnených. Získal tak titul TOP Expert.

            V prvej štvrtine sa spomedzi všetkých zúčastnených umiestnili a Titul Expert získali: Ema Janíčková (Dejiny, udalosti, umenie), Matej Petrek (Góly, body, sekundy) a Bianka Slebodniková (Svetobežník).

            Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

             

          • Ples hotelovej akadémie

          • Dňa 10. 2. 2018 sa v priestoroch koncertnej sály Reduta uskutočnil 22. reprezentačný ples hotelovej akadémie. Súčasťou plesu bolo aj vykonanie praktickej časti záverečnej skúšky žiakov tretích ročníkov v odbore kuchár a čašník/ servírka.

            Hostia mali možnosť ochutnať výrobky studenej a  teplej  kuchyne, ktoré  pripravovali  žiaci III. D  a I. J triedy pod vedením pani Barabasovej  a Ing. Trembovej. Žiaci III. E triedy miešali alkoholické a nealkoholické nápoje a zabezpečovali obsluhu počas celého večera.  

            Tento rok našich tanečníkov z III. A a III. C triedy pripravovali  manželia Urbanovci, za čo im patrí veľká vďaka. Tak ako každý rok sme s napätím očakávali víťazov tanečnej súťaže. Po úspešnom absolvovaní tanečného kurzu a odovzdaní certifikátov sa Kráľom a Kráľovnou plesu 2018 stal súťažný pár č. 1 z III. A triedy – Martina Girmonová a Denis Pecha.

            Víťazom blahoželáme.

          • Lyžiarske výcvikové kurzy

          • Vďaka príspevku Ministerstva školstva vo výške 150 € na žiaka sme aj v tomto školskom roku pre žiakov prvých ročníkov zorganizovali kurzy lyžovania. V dňoch 22.  26. januára 2018 sa uskutočnil prvý kurz, ktorého sa zúčastnilo 50 žiakov a od 12. 16. februára 2018 druhý kurz, ktorý absolvovalo 30 žiakov. Výcvik sa uskutočnil v snowparku Lučivná.

            V prekrásnom prostredí pod Vysokými Tatrami strávili účastníci nádherných päť dni. Mnohí z nich boli na lyžiach prvýkrát a zážitky z kurzu im utkvejú v pamäti na dlhú dobu.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          •  Dňa 7. 12. 2017 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Žiaci, ktorí sa do riešenia zapojili, overili svoje schopnosti pri práci s textom, prejavili svoje komunikačné zručnosti a schopnosť vyjadriť vlastný názor na určenú tému.

            Výsledky:

            Kategória B: 1. Simona Kopčárová I. B

                                 2. Bianka Slebodníková I. C

                                 3. Ema Slovisnká II. C

            Kategória A:  1. Timea Anna Budziňáková V. A

                                  2. Simona Kuzmíková III. A

                                  3. Anna Mária Ondrejčáková  V. A

            Víťazom blahoželáme, Timei a Simone želáme veľa úspechov na krajskom kole.    

             

          • BARISTICKÝ KURZ NA NAŠEJ ŠKOLE

          • V dňoch 28.05. 2018 – 30. 05. 2018 organizujeme baristický kurz

            za uvádzaciu cenu  50,00 €

             

            Kontakt v prípade záujmu:       Ing. Marcela Pavlisová,

                                                            0948001735

                                                            pavlisova@hotelovkasnv.sk

          • Víťazi okresného kola Olympiády v nemeckom jazyku z našej školy

          • Víťazi školského kola Olympiády v nemeckom jazyku sa 18. januára 2018 zúčastnili na okresnom kole. Obidvaja zástupcovia našej školy Simona Trebunová z II. A a Martin Gasior zo IV. A vyhrali svoje kategórie a domov si odniesli ceny za 1. miesto. Zároveň postupujú na krajské kolo v Košiciach. Blahoželáme a držíme palce v ďalšom súťažení.

          • Hoteláci na výstave cestovného ruchu v Bratislave

          • 25.1. 2018 sa žiaci III. C vybrali na odbornú exkurziu do Bratislavy.

            Cesta vlakom prebehla v poriadku a po piatich hodinách sme vystúpili na železničnej stanici v Bratislave. Príjemnou prechádzkou sme sa dostali do centra starého mesta, kde sme mali objednané ubytovanie. Vo štvoriciach sme bývali v apartmánoch, ktoré vyzerali naozaj veľmi pekne. Zložili sme si veci a už aj vyštartovali spoznávať naše hlavné mesto, teda jeho centrum. Prešli sme sa okolo hotela Carlton, Slovenského národného divadla, Divadla P. O. Hviezdoslava, paneláka Manderlák, Dómu sv. Martina, Hviezdoslavovho námestia a po „Novom moste“ sme prišli až do Sadu Janka Kráľa. Odtiaľ sme mali už blízko do obchodného centra Aupark, kde sme sa najedli, poprezerali obchody a nakúpili niečo na večeru. Večer sme strávili v našich apartmánoch, v teple a pri príjemnom rozhovore.

            Ďalší deň ráno sme sa prešli k Bratislavskému hradu, kde sme absolvovali prehliadku hradu. Po hradbách sme sa opäť dostali k „Novému mostu“ a popod reštauráciu Ufo až k výstavisku Incheba. Tam sa totiž konala výstava ITF Slovakiatour Danubia Gastro. Ide o výstavu venovanú cestovnému ruchu, novinkám v gastronómii, poľovníctvu a rôznym gastro súťažiam. Po štyroch hodinách strávených na výstavisku sme sa celkom radi rozlúčili s Bratislavou a nasadli na vlak do Spišskej Novej Vsi.

            Veľa sme videli a zažili. Ďakujeme za túto možnosť...

             

          • Talentárium 2017

          • V posledný pracovný deň pred Vianočnými sviatkami sa v našej telocvični uskutočnil už 7. ročník vianočného talentária. Žiaci  jednotlivých tried svojimi tanečnými a speváckymi vystúpeniami, prípadne nacvičenou  scénkou, chceli pobaviť pedagogický zbor aj svojich spolužiakov. To sa im aj podarilo.  Zúčastniť sa mohol každý, stačilo trochu odvahy a talentu.

            V úvode programu bolo ocenených 7 žiakov, ktorí dosiahli v uplynulom roku najlepšie výsledky na poli študijnom alebo športovom. Boli to Simona Trebunová 2. A, Gabriela Kohútová 3. A, Dominik Vantroba 3. A, Viktória Dubravská 3. C,  Martin Gasior 4. A, Danka Kleinová 4. C a Kristína Zavora  4. C. 

            Po takmer dvojhodinovom programe žiaci spoločne zaspievali vianočnú pieseň Tichá noc. Na záver hodnotiaca komisia ocenila 3 najlepšie vystúpenia

            1. miesto: Erik Jurčák 3. A  – spev  a Oliver Klein 5. B – hra na klavír

            2. miesto: dievčatá zo 4. A – rusnácke ľudové piesne

            3. miesto: Mário Škop 4. C – spev

            Nácvik aj scenár celej akcie zabezpečila Mgr. Mária Ďuršová, ktorej patrí naše poďakovanie a celý program moderovala nová dvojica Henrieta Zvárová a Erik Jurčák, ktorá svoju úlohu zvládla veĺmi dobre.

          • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

          • 19. decembra 2017 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Súťažilo 30 žiakov v kategóriách 2A,2B a 2D.

            Výsledky:

            Kategória 2A:    1. miesto: Martina Rišová – I. B

                                        2. miesto:  Simona Kopčárová – I. B

                                        3. miesto:  Petra Antašová – I. A

            Kategória 2B:     1. miesto: Erik Krištovčo – V. B       

                                        2. miesto:  Dominik Vantroba – III. A

                                        3. miesto:   Samuel Slezák – IV. A

            Kategória 2D:     1. miesto: Dana Kleinová – IV. C

            Všetkým súťažiacim ĎAKUJEME za účasť, víťazom srdečne BLAHOŽELÁME a držíme prsty na obvodnom kole súťaže 17. 1. 2018, ktoré sa uskutoční na Gymnáziu, Školská, v Spišskej Novej Vsi.

             

          • Odborná exkurzia v Košiciach

          • 19.12.2017 sme sa zúčastnili odbornej exkurzie s názvom Najkrajšie skvosty Košíc. Žiaci II.C triedy navštívili mesto Košice, aby spoznali ďalší krásny kút Slovenska a aby získali nové odborné zručnosti, ktoré môžu použiť vo svojej budúcej kariére pracovníka cestovného ruchu.

            Po príchode do Košíc sme sa stretli so sprievodkyňou, ktorá nás previedla historickým centrom mesta a porozprávala nám veľa zaujímavých informácií a tzv. pikošiek o minulosti mesta. Okrem toho poskytla aj rady do pracovného života, ako sa stať dobrým sprievodcom CR. Potom sme sa zohriali v nákupnom centre Aupark a prešli sa po vianočných trhoch, kde voňal vianočný punč, langoše a iné vianočné dobroty. Nadýchali sme sa vianočnej atmosféry a videli krásne vyzdobené mesto KOŠICE.

            Krásne Vianoce všetkým...